Miss FabuLoes webshop – algemene voorwaarden

1.     Toepassing

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op Belgische/Nederlandse gebruikers.

Op alle bestellingen zijn onderstaande algemene voorwaarden van toepassing. Bij het plaatsen van een bestelling, verbind je je er automatisch toe om onvoorwaardelijk en onherroepelijk akkoord te gaan met de onderstaande algemene voorwaarden. Deze voorwaarden hieronder vermeld hebben voorrang op elke andere algemene of specifieke voorwaarde.

Samen met deze voorwaarden ga je akkoord om geen frauduleuze of valse bestellingen te plaatsen. Als we merken dat een dergelijke bestelling is geplaatst, zijn we gerechtigd om de bestelling te annuleren.

2.     Ondernemersgegevens

Miss FabuLoes is onderdeel van Fotografie Joeri Van Hole

Veldemolenstraat 22

8480 Ichtegem

België

Btw-nummer BE 0890.939.753

Ondernemingsnummer 0890.939.753

IBAN BE25 9795 3759 1482

BIC ARSPBE22

3.     Beschrijvingen en foto’s

a.     Kleurechtheid

Miss FabuLoes beschrijft alle artikelen in eer en geweten zo getrouw mogelijk. Miss FabuLoes doet haar best de kleuren van de artikelen zo waarheidsgetrouw weer te geven. Toch is het mogelijk dat de kleuren op de foto’s iets afwijken van de echte kleuren. Dit kan bijvoorbeeld afhangen van de lichtinval, het beeldscherm van je computer,... Is er twijfel over een kleur, kan je steeds contact met ons opnemen.

b.     Artikels in het echt komen bekijken

Als je dat wenst, kan je één of meerdere artikels komen bekijken zonder aankoopverplichting. Artikels kunnen echter niet voor je gereserveerd worden. Je kan hiervoor contact opnemen via loes@missfabuloes.be.

4.     Prijzen

Prijzen zijn weergegeven in Euro (€), inclusief 21% btw, tenzij het expliciet anders vermeld wordt. De prijzen op de webshop zijn steeds exclusief verzendingskosten. Deze verzendkosten worden steeds op het einde toegevoegd bij het afronden van de bestelling, afhankelijk van je keuze van verzendmethode.

Miss FabuLoes behoudt zich het recht om ten allen tijde de prijzen van haar producten aan te passen. Eenmaal een bestelling geplaatst liggen de prijzen vast en kunnen niet meer gewijzigd worden.

Miss FabuLoes kan niet gehouden worden aan prijsvermeldingen die evident onjuist zijn, bijvoorbeeld als gevolg van kennelijke invoer, zet- of drukfouten.

5.     Bestelling

Je kunt je bestelling plaatsen via het winkelwagentje op de website. Na het plaatsen van je bestelling krijg je een email ter bevestiging met een samenvatting van je bestelde artikelen en de totale kostprijs.

Je dient het gehele bestelformulier volledig en op waarheid berust in te vullen. Foutieve informatie waardoor een vlotte levering in het gedrang komt, zijn de verantwoordelijkheid van de klant.

Mocht er een foutje in ons voorraadsysteem geslopen zijn (door bijvoorbeeld een homesale) en een artikel blijkt toch niet meer voorradig te zijn, dan krijg je daar zo snel mogelijk bericht van.

Miss FabuLoes behoudt zich het recht een bestelling te weigeren.

6.     Betaling

Betaling kan enkel via volgende manieren:

- contant: enkel bij afhaling, afhalen dient dan te gebeuren binnen de zeven werkdagen na het plaatsen van de bestelling (gelieve hiervoor een afspraak te maken via loes@missfabuloes.be)

- overschrijving op onze bankrekening. De betalingsgegevens vind je op de email met bevestiging van je bestelling

- online betaling op deze site (bancontact, iDeal)

Miss FabuLoes kan in geen enkel geval aansprakelijk gesteld worden voor problemen met betalingen, frauduleus verkrijgen van bankgegevens van de klant, alle betalingen gebeuren op verantwoordelijkheid van de klant.

De bestelling wordt alleen verzonden als de totale verschuldigde som betaald is. De bestelling dient binnen zeven dagen betaald te zijn. Als de bestelling niet binnen zeven dagen betaald is zal deze worden geannuleerd en worden de artikelen terug in de winkel geplaatst.

7.     Verzending

Bestellingen kunnen opgehaald worden, ophalen kan in Ichtegem na afspraak per email, via loes@missfabuloes.be.

Bestellingen kunnen ook verzonden worden, verzendingen binnen België gebeuren steeds via BPost. Voor Nederland verzenden we via B-Post of DPD. Voor verzendingen naar andere landen, kan je ons contacteren via email loes@missfabuloes.be

De verzending/inpak/administratie kosten binnen België zijn 5 euro ongeacht het gewicht, bij aankoop vanaf 50 euro artikelen, is de verzending gratis, kies hiervoor zelf de correcte verzendmethode ("gratis verzending binnen België vanaf 50 euro") bij het afrekenen.

De verzending/inpak/administratie kosten naar Nederland zijn 6,50 euro ongeacht het gewicht.

We verpakken steeds zorgvuldig alle artikelen. We engageren ons om er alles aan te doen om geplaatste bestelling te verzenden. Miss FabuLoes is echter niet verantwoordelijk voor beschadiging of verlies van de verzending. De klant is zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van de juiste adresgegevens. Miss FabuLoes is niet verantwoordelijk voor zendingen die kwijt zijn geraakt als gevolg van verkeerd verstrekte adresgegevens.

Zodra de bestelling verzonden is, ontvang je een bevestigingsmail.

8.     Verzakingsrecht/retourzendingen

Alle onderdelen en juwelen zijn met de grootste zorg uitgezocht en gemaakt. Indien je toch niet tevreden bent over je bestelling, dan kan je het artikel retour zenden.

Conform de wet van 6 april 2010 betreffende marktpraktijken en consumentenbescherming van de Belgische wetgeving, heb je het recht aan Miss FabuLoes mee te delen dat je afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op het ontvangst van de bestelling.

Melding dient steeds schriftelijk (of via email loes@missfabuloes.be) te gebeuren. De artikelen moeten ongebruikt, ongeopend, onbeschadigd en in de originele verpakking teruggestuurd worden, binnen de 14 dagen na de verzending van je bestelling, postdatum geldt als bewijs, naar het adres vermeld onder punt 2. De verzendingskosten en verzendingsrisico’s zijn voor rekening van de koper. Te laag gefrankeerde retourzendingen worden door Miss FabuLoes niet teruggenomen, ongeacht de reden van retour. Elk retour dat onvoldoende geïdentificeerd is, wordt geweigerd.

Na ontvangst van het retourpakket, storten we het door de koper betaalde bedrag (exclusief verzendingskosten) binnen 10 kalenderdagen terug. Stellen we vast dat een artikel niet in de staat teruggestuurd wordt zoals die hoort te zijn, dan behoudt Miss FabuLoes zich het recht om het betaalde bedrag niet terug te storten.

Als de producten niet conform de voorwaarden van het verzakingsrecht zijn, wordt het bedrag niet terugbetaald. Het verzakingsrecht vervalt volledig wanneer de hierboven beschreven termijnen niet gerespecteerd werden.

Afgeprijsde artikelen of artikelen op bestelling kunnen niet geretourneerd worden.

9.     Aansprakelijkheid/veiligheid

Het gebruik van alle producten van Miss FabuLoes is op eigen risico. In verband met kleine onderdelen, zijn de juwelen niet geschikt voor kleine kindjes (baby’s, peuters, kleuters).  Miss FabuLoes kan dan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor verkeerd gebruik van de producten of voor ongelukken die ontstaan door of bij het dragen van onze artikelen.

10.                      Waarborg

Miss FabuLoes garandeert de wettelijke waarborg op haar producten. De klant kan geen uitbreiding vragen van de wettelijk waarborg, of waarborg vermeld op de webshop.

De waarborg kan in geen geval ingeroepen worden wanneer producten  opzettelijk beschadigd zijn of beschadigd zijn door nalatigheid (breuk, vocht, gebruik van parfum, niet aangepaste temperatuur, roest, infiltratie van een vloeistof, brand, of elke andere vorm van overmacht) en voor producten waarvan duidelijk is dat ze opengemaakt zijn (herstelling en/of aanpassing uitgevoerd door een hersteller vreemd aan Miss FabuLoes. Op de zelfde manier is de waarborg niet van toepassing wanneer de schade afkomstig is van sleet, transport, van verkeerd gebruik en/of door het niet respecteren de specifieke gebruiksinstructies. Ook het verkleuren van onderdelen valt niet onder de waarborg, deze is immers natuurlijk en is afhankelijk van de zuurtegraad van de huid.

11.                      Copyright

De teksten, de database met alle gegevens die op de website gepubliceerd worden, de lay-out en het grafisch ontwerp van de webpagina’s, de verkoop cataloog, de foto´s, de afbeeldingen op de website van Miss FabuLoes zijn beschermd door auteursrechten, copyright rechten en alle andere vormen van intellectuele eigendomsrechten. Ze blijven daarom de exclusieve eigendom van Miss FabuLoes.

Omwille van die reden is elke vorm van kopiëren, publicatie, namaak of elke andere vorm van gebruik, onder welke vorm dan ook, verboden zonder voorafgaandelijk schriftelijke toestemming van Miss FabuLoes. Elke inbreuk hiertegen zal juridisch vervolgd worden door Miss FabuLoes.

Het is verboden, zonder schriftelijke toestemming van Miss FabuLoes, tekst- en/of beeldmateriaal over te nemen, te publiceren, te verveelvoudigen of op een andere manier te gebruiken.

12.                      Privacy

De persoonlijke gegevens die we verzamelen bij het plaatsen van een bestelling worden enkel gebruikt voor het verwerken van je bestelling en het verzenden van emails in verband met Miss FabuLoes. Je persoonsgegevens zullen niet vrijgegeven worden aan derden. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om het paswoord vertrouwelijk te houden om misbruik te voorkomen.

13.                      Klachten

Problemen? Klachten? Laat het ons weten! Praten helpt! En we hebben graag tevreden klanten. Als je opmerkingen, vragen of problemen hebt over je bestelling, of je hebt een klacht van welke aard dan ook, dan horen wij het graag zo snel mogelijk, en dat binnen de zeven kalenderdagen na verzending van het pakket door ons, postdatum geldt als bewijs. Klachten dienen via mail gestuurd te worden naar loes@missfabuloes.be. We nemen zo snel mogelijk contact op om de klacht en de te nemen stappen te bespreken.

Bevoegde rechtbank: de rechtbank van Brugge of Oostende is exclusief bevoegd.

Miss FabuLoes heeft het recht om ten allen tijde haar algemene voorwaarden aan te passen.